Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ett par rejäla tag med svartpepparkvarnen
  • matolja eller olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk vita bönor (410 g), avrunna och sköljda
  • 250 g frysta haricots verts eller brytbönor
  • 3 dl passerade tomater
  • 1/2 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Arbeta ihop färs, lök, ägg, salt och svartpeppar. Forma biffar och bryn dem i stekpanna med olja. Efterstek dem 10 minuter i ugnen i 175 grader.

2
Fräs vitlöken utan att den får färg.

3
Häll i bönor, haricots verts och passerade tomater. Koka upp och låt puttra i 3–4 minuter, smaksätt med socker, salt och svartpeppar.

4
Servera till biffarna tillsammans med kokt potatis och gärna en rågbrödssmörgås till.