Du behöver
- 8 medelstora blå kongo-potatisar
- 2 röda paprikor
- 1 orange paprika
- 1 tsk olivolja
- 4 tinade laxfilébitar à ca 120 g
- 1 msk lime- och chilismör
- fingersalt
- lime- och chilismör till servering
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 grader
2
2. Tvätta potatisarna och kryssa dem som bakpotatisar. Mikra dem mjuka på högsta effekt ca 12-15 minuter.
3
3. Grovstrimla tvättade paprikor, tag bort kärnhusen. Stek strimlorna i stor oljad ugnsform 20 minuter.
4
4. Ansa bort det bruna fiskköttet från filéerna. Stek det rosa fiskköttet hastigt vackert gyllene på bägge sidor i kryddsmöret, på ganska hög värme. Smula på salt, lägg upp i ugnsformen och låt eftersteka de sista 10 minuterna med paprikan.
5
5. Låt gärna potatisarna vara med 5 minuter i ugnen efter mikringen, de får frasigare kant då.
6
6. Ställ fram skivat kryddsmör till potatisen på matbordet.
Om du vill ändra:
Gul potatis går också bra. Välj annat kryddsmör.