Du behöver

  • 8 medelstora blå kongo-potatisar
  • 2 röda paprikor
  • 1 orange paprika
  • 1 tsk olivolja
  • 4 tinade laxfilébitar à ca 120 g
  • 1 msk lime- och chilismör
  • fingersalt
  • lime- och chilismör till servering

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader

2
2. Tvätta potatisarna och kryssa dem som bakpotatisar. Mikra dem mjuka på högsta effekt ca 12-15 minuter.

3
3. Grovstrimla tvättade paprikor, tag bort kärnhusen. Stek strimlorna i stor oljad ugnsform 20 minuter.

4
4. Ansa bort det bruna fiskköttet från filéerna. Stek det rosa fiskköttet hastigt vackert gyllene på bägge sidor i kryddsmöret, på ganska hög värme. Smula på salt, lägg upp i ugnsformen och låt eftersteka de sista 10 minuterna med paprikan.

5
5. Låt gärna potatisarna vara med 5 minuter i ugnen efter mikringen, de får frasigare kant då.

6
6. Ställ fram skivat kryddsmör till potatisen på matbordet.


Kommentar:
Om du vill ändra:
Gul potatis går också bra. Välj annat kryddsmör.