Du behöver
- 4 färska kycklingfiléer
- 150 gr färska champinjoner
- 1 purjolök
- smör eller margarin till stekning
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 2 dl kaffegrädde
- 125 gr mjuk vitlöksost (Cantadou)
- salt, svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta
- (1 hönsbuljongtärning)
- hackad persilja
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skölj och skiva purjolök och champinjoner.
2
Stek kycklingköttet i litet matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Fräs därefter purjolök och champinjoner i lite matfett och lägg sedan över i grytan.
3
Vispa samman mjöl och vatten, häll i grytan. Rör om och låt det koka upp. Tillsätt grädde, ost, salt och peppar. Pressa i vitlök. Smaka av och tillsätt eventuellt en buljongtärning.
4
Låt allt puttra några minuter. Strö över persiljan.
5
Servera med bandspagetti.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.