Du behöver

  • 200 g mager falukorv
  • 1 litet blomkålshuvud, 300 g
  • 4 potatisar, 400 g
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl krossade tomater med chili
  • 1 1/2 dl vatten
  • 4 kebabfeferoni (inlagda jalapeños)

Gör så här

1
Skär skinnfri korv i 1 cm tjocka skivor. Ansa och dela kålen i buketter, skala och skiva potatisarna, skär sköljd purjo. Varva i en gryta, strö på salt och häll på tomatkross och vatten. Koka under lock tills potatis och kål precis är mjuka, 12-15 minuter.

2
Spadet kan redas till simmig konsistens med 1 msk ljus redning om så önskas. Lägg upp på tallrikar och garnera med jalapeño och eventuellt rosmarinkvistar. Ät grovt bröd till.