Du behöver

  • 400 g mandelpotatis
  • 50 g smör
  • salt
  • 12 kokta och skalade gröna sparrisar
  • 12 rensade strömmingar
  • 1/2-1 dl råg- eller vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk sherryvinäger eller annan mild vinäger
  • grovt hackad dill och persilja
  • 2 msk grovhackad rödlök

Gör så här

1
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen. Vispa i smöret och smaka av med salt. Sätt purén åt sidan med lock på så länge.

2

3
Rulla in varje sparris med knoppen synlig i strömmingarna. Skär bort, men spara den utstickande sparrisdelen. Panera rullarna i mjöl, blandat med salt. Stek dem i smör i stekpanna.

4

5
Värm olivoljan med vinäger, örtkryddor, rödlök och överblivna sparrisstjälkar, skurna i bitar.

6
Häll den varma vinägretten över strömmingsrullarna och servera direkt med potatispurén, formad som stora ägg med hjälp av två stora skedar.