Du behöver
- 400 g mandelpotatis
- 50 g smör
- salt
- 12 kokta och skalade gröna sparrisar
- 12 rensade strömmingar
- 1/2-1 dl råg- eller vetemjöl
- 1 tsk salt
- smör till stekning
- 1 dl olivolja
- 2 msk sherryvinäger eller annan mild vinäger
- grovt hackad dill och persilja
- 2 msk grovhackad rödlök
Gör så här
1
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen. Vispa i smöret och smaka av med salt. Sätt purén åt sidan med lock på så länge.
2
3
Rulla in varje sparris med knoppen synlig i strömmingarna. Skär bort, men spara den utstickande sparrisdelen. Panera rullarna i mjöl, blandat med salt. Stek dem i smör i stekpanna.
4
5
Värm olivoljan med vinäger, örtkryddor, rödlök och överblivna sparrisstjälkar, skurna i bitar.
6
Häll den varma vinägretten över strömmingsrullarna och servera direkt med potatispurén, formad som stora ägg med hjälp av två stora skedar.