Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 3 msk matolja
  • 0.5 st gul lök skivad
  • 2 dl vitkål strimlad
  • 1 st äpple skalat och tärnat
  • 1 tsk koriander
  • 4 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 600 g småpotatis borstad
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • persilja lite hackad

Gör så här

1
1. Bryn köttfärsen i matoljan. Tillsätt lök, vitkål, äpple och koriander och fräs i ytterligare någon minut.

2
2. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Tillsätt potatisen, som du först skurit i små klyftor, lagerblad och worcestersås.

3
3. Koka grytan i cirka 15 minuter tills potatisen är färdigkokt. Eventuellt kan du späda med lite mer vatten. Krydda med salt och peppar. Slutligen strör du över lite hackad persilja vid serveringen.