Du behöver
- 400 g nötfärs
- 3 msk matolja
- 0.5 st gul lök skivad
- 2 dl vitkål strimlad
- 1 st äpple skalat och tärnat
- 1 tsk koriander
- 4 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 600 g småpotatis borstad
- 1 st lagerblad
- 1 msk worcestersås
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk vitpeppar
- persilja lite hackad
Gör så här
1
1. Bryn köttfärsen i matoljan. Tillsätt lök, vitkål, äpple och koriander och fräs i ytterligare någon minut.
2
2. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Tillsätt potatisen, som du först skurit i små klyftor, lagerblad och worcestersås.
3
3. Koka grytan i cirka 15 minuter tills potatisen är färdigkokt. Eventuellt kan du späda med lite mer vatten. Krydda med salt och peppar. Slutligen strör du över lite hackad persilja vid serveringen.