Du behöver
- 3 st gula lökar
 - 1.5 msk rapsolja
 - 2.5 tsk curry
 - 1 tsk kardemummakärnor att stöta i mortel
 - 1 tsk paprikapulver
 - grytbitar ca 400 g benfria av lamm
 - 1.5 tsk salt
 - 2 msk vetemjöl
 - 1 dl vatten
 - 4 st tomat skållade, skalade
 - 1.5 dl yoghurt naturell
 - 1 tsk gurkmeja
 - mandel ca 1/2 dl grovhackad
 
Gör så här
1
                Skala och grovhacka lökarna. Värm oljan lätt i en stor, vid panna eller gryta. Rör ut kryddorna i oljan.
            
2
                Lägg i de renskurna grytbitarna och låt dem fräsa (men inte brynas) i den kryddade oljan. Blanda i löken och saltet. Pudra över mjöl och rör om. Häll på vatten. Tillsätt tomaterna, skurna i bitar.
            
3
                Nu ska rätten sjuda på svag värme cirka 30 minuter. Rör om då och då.
            
4
                Blanda i cirka 1 dl yoghurt (och kanske också gurkmeja för gulare färg) precis innan det är dags att äta. Sätt gärna fram extra yoghurt på bordet också.
            
5
                Strö skållad, skalad och hackad mandel över lammgrytan och servera den med kokt ris och mango chutney.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







