Du behöver

  • 400 g ungnötslever
  • vetemjöl
  • matfett
  • 1 st purjolök
  • 0.5 st rotselleri
  • 1 st morot
  • timjan eller mejram
  • salt nymald vitpeppar
  • 2 dl vatten

Gör så här

1
Skär levern i strimlor och rulla dem i vetemjöl i en plastpåse. Stek dem snabbt i hett matfett och lägg över dem i en gryta.

2
Tillsätt skivad purjolök, morot och selleri i småbitar. Strö på timjan eller lite mejram och krydda med salt och nymalen vitpeppar.

3
Häll försiktigt på kokande vatten.

4
Sätt grytan på uppkokning och sjud sedan på svag värme cirka 20-30 minuter. Smaka av och servera med ris till, gärna fullkornsris.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.