Du behöver

  • påse babyspenat
  • rosésallad ett par blad
  • solrosskott en näve
  • 1 st avokado
  • 2 st kiwifrukter
  • 8 st rädisor
  • 150 g kalkonbröst rökt

Dressing:

3 msk pressad apelsinsaft
1 msk olivolja
2 krm vitlökspulver
4.5 st valnötskärnor

Att servera till:

grovt bröd

Gör så här

1
Skölj spenat, rosésallad och solrosskott. Skala, dela och kärna ur avokadon. Skala kiwifrukterna och skär dem i klyftor. Skölj och dela rädisorna. Strimla kalkonköttet.

2
Blanda apelsinsaft, olja och peppar och grovhacka valnötterna till dressingen.

3
Lägg upp alltsammans på tallrikar. Strö över valnötterna och droppa över dressingen. Bjud vårsalladen med bröd.


Kommentar:
Solrosskott köper man i små plasttråg. Skölj bort eventuella fröskal före användningen och njut sedan av både stjälk och blad. Perfekt i sallader, men gott även på en knäckemacka.