Du behöver
- påse babyspenat
- rosésallad ett par blad
- solrosskott en näve
- 1 st avokado
- 2 st kiwifrukter
- 8 st rädisor
- 150 g kalkonbröst rökt
Dressing:
3 msk pressad apelsinsaft
1 msk olivolja
2 krm vitlökspulver
4.5 st valnötskärnor
Att servera till:
grovt bröd
Gör så här
1
Skölj spenat, rosésallad och solrosskott. Skala, dela och kärna ur avokadon. Skala kiwifrukterna och skär dem i klyftor. Skölj och dela rädisorna. Strimla kalkonköttet.
2
Blanda apelsinsaft, olja och peppar och grovhacka valnötterna till dressingen.
3
Lägg upp alltsammans på tallrikar. Strö över valnötterna och droppa över dressingen. Bjud vårsalladen med bröd.
Solrosskott köper man i små plasttråg. Skölj bort eventuella fröskal före användningen och njut sedan av både stjälk och blad. Perfekt i sallader, men gott även på en knäckemacka.