Du behöver

  • 3–4 paprikor, gärna olika färger
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 lammkotletter
  • olja och/eller smör
  • pesto, köpt eller hemgjord

Gör så här

1
Hemgjord pesto:

2
Mixa 1 dl oliver (valfri färg) med 4–6 ansjovisfileer, 1 1/2 msk kapris, 1 krossad vitlöksklyfta, cirka 1 dl hackad basilika och 1 dl grovt hackad persilja. Smaka av med svartpeppar och saft från citron. Rör alltsammans krämigt med olivolja.

3

4
Paprikorna:

5
Halvera paprikorna och ta bort kärnhusen. Koka upp vatten och lägg i grönsakerna. Låt koka i 15-20 minuter.

6
Ta upp och låt svalna. Dra skinnet av paprikorna och skär dem i strimlor. Salta en aning.

7

8
Lammkotletterna:

9
Salta och peppra lammkotletterna. Grilla eller stek dem, kort eller lång tid beroende på hur rosa du vill ha dem. Lägg upp kotletterna på paprikabädden (varm eller kall) och servera med pesto.


Kommentar:
Om du inte har tid att göra egen pesto kan du använda köpt pesto.