Du behöver

Pajdeg:

200 g smör kylskåpskallt
3 dl mjöl
3 dl grahamsmjöl
3 msk vatten

Fyllning:

300 g Quornfärs
0.5 dl olivolja till stekning
1 st påse tacokrydda
0.5 st burk majs
0.5 st burk kidneybönor
2 st vitlök hackad
salt
peppar
2 dl crème fraîche
2 dl ost riven lagrad

Gör så här

1
Smula ihop smör, mjöl och grahamsmjöl i en bunke. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.

2
Klä en pajform med degen. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kylskåp medan du gör fyllningen.

3
Stek färsen i oljan och krydda med kryddblandningen. Tillsätt majs, bönor och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

4
Förgrädda pajskalet i 225 graders ugnsvärme, cirka 10 minuter. Fyll skalet med fyllningen.

5
Rör ihop crème fraîche och ost och smaka av med salt och peppar. Bred ut blandningen över pajen.

6
Grädda pajen cirka 30 minuter eller tills den har fått vacker färg och osten smält. Servera pajen tillsammans med en blandsallad.