Du behöver

  • 1/2 paket (à 400 g) fullkornsvåffelmix
  • olja och vatten enligt anvisning på förpackningen
  • 500 g färsk sparris, vit eller grön
  • 1 knippa dragon
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 100 g serrano- eller parmaskinka

Gör så här

1
Blanda i ordning våffelsmeten enligt förpackningens anvisning.

2
Skala sparrisen om vit används. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Beräkna cirka 15 minuter för vit sparris och cirka 8 minuter för grön.

3
Mixa dragonen, spara lite till garnering, med olivolja, vinäger, vatten och salt med mixerstav eller i en liten matberedare.

4
Låt sparrisen rinna av och skär den i mindre bitar. Blanda sparrisen med vinägretten.

5
Grädda våfflor av smeten. Lägg upp våfflorna på tallrik och fördela sparris och skinka ovanpå.

6
Garnera med den sparade dragonen och servera.