Du behöver
- 1/2 paket (à 400 g) fullkornsvåffelmix
- olja och vatten enligt anvisning på förpackningen
- 500 g färsk sparris, vit eller grön
- 1 knippa dragon
- 2 msk olivolja
- 1 msk vinäger
- 1 msk vatten
- 2 krm salt
- 100 g serrano- eller parmaskinka
Gör så här
1
Blanda i ordning våffelsmeten enligt förpackningens anvisning.
2
Skala sparrisen om vit används. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Beräkna cirka 15 minuter för vit sparris och cirka 8 minuter för grön.
3
Mixa dragonen, spara lite till garnering, med olivolja, vinäger, vatten och salt med mixerstav eller i en liten matberedare.
4
Låt sparrisen rinna av och skär den i mindre bitar. Blanda sparrisen med vinägretten.
5
Grädda våfflor av smeten. Lägg upp våfflorna på tallrik och fördela sparris och skinka ovanpå.
6
Garnera med den sparade dragonen och servera.