Du behöver

  • 500 g potatis mjölig sort
  • 1 dl lättmjölk
  • salt
  • svartpeppar gärna nymalen

Chilifärsspett:

200 g nötfärs
1 st ägg
1 msk kalvfond
1 msk chilisås
2 krm kajennpeppar
1 krm vitlökspulver
2 tsk olivolja till stekning

Till servering

1 dl salsa (valfri styrka)
300 g broccoli kokt

Gör så här

Skala potatisen. Lägg dem i en kastrull och täck med kallt vatten. Koka på svag värme cirka 20 minuter eller tills potatisen blivit mjuk. Blanda färs, ägg, kalvfond, chilisås, kajennpeppar och vitlökspulver i en bunke. Dela färsen i fyra lika stora delar och forma dem till ovala biffar. Stick en grillpinne i varje biff. Stek dem med oljan i en stekpanna. Pressa potatisen i en bunke. Värm mjölken. Vispa ner mjölken i potatisen. Smaksätt moset med salt och peppar. Servera spetten och potatismoset tillsammans med salsa och kokt broccoli.


Kommentar:
Näringsberäkning/pers:
480 kcal
16 g fett
33 g protein
51 g kolhydrater
7 g kostfibrer

För fler sunda recept med näringsberäkning, klicka på länkarna.