Du behöver

  • 2 dl riven pepparrot
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 hela ägg + 2 äggulor
  • 4 rödbetor, grovt rivna eller i strimlor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • några varv på vitpepparkvarnen
  • 4 bitar benfri torsk à 150 g
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

1
Värm ugnen till 125 grader. Lägg pepparroten i en kastrull. Häll på mjölk och grädde. Koka upp och sila bort pepparroten direkt. Om den får stå blir den besk. Var noga med att pressa ur all vätska.

2
Vispa i ägg och äggulor i pepparrotsmjölken, salta och peppra. Häll upp smeten i små, smörjda portionsformar, ställ dem i en långpanna och sätt in den i ugnen. Häll ett par centimeter vatten i långpannan och stäng luckan. Grädda royalerna tills de stannat. Det tar 50-60 minuter. Höj värmen till 200 grader.

3
Blanda rödbetor med olivolja, vinäger, salt och vitpeppar. Halstra torsken runt om i en het panna med lite olja, salta och peppra. Efterstek i ugnen i 5-6 minuter.

4
Skär ut royalerna genom att följa med en kniv längs formkanten och stjälp upp. Servera till torsken och rödbetscruditén.

5
Om du vill kan du komplettera med kokt potatis och lite extra riven pepparrot.