Du behöver

  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 50 g soltorkade tomater (torra)
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • lantbröd
  • sallat
  • bifftomat
  • chilisås eller bostongurka
  • salami i tunna skivor

Gör så här

1
Låt havregryn och potatismjöl svälla i vattnet 10 minuter. Lägg de soltorkade tomaterna i en kastrull med lite vatten och låt dem koka upp.

2
Finhacka tomaterna och blanda ner dem i köttfärsen tillsammans med havregryn, potatismjöl och kryddor. Forma färsen till 8 biffar.

3
Stek dem och rosta 8 brödskivor. Lägg sallat och tomat på brödet och lägg en biff ovanpå. Häll lite chilisås eller bostongurka över och fäst med tandpetare. Dekorera med en salamiskiva som segel. Servera eventuellt med klyftpotatis.


Kommentar:
Till pannbiff kan du använda antingen blandfärs eller nötfärs. Blandfärsen, som innehåller 70 procent nötkött och 30 procent griskött, ger saftiga och lite lösa biffar.
Av 100 procent nötfärs finns både 15 respektive 10 procent fetthalt. Med den lägre fetthalten blir biffarna torrare.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.