Du behöver

  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl Ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 5.5 dl vetemjöl

Till pensling:

olja

Garnityr:

kantareller saltade och pepprade
2 skiva mozzarella till varje pizza
spenatblad färskbrynta
mozzarella eller parmesanost att toppa med

Gör så här

1
Vispa jästen med vattnet och oljan. Arbeta ner socker, salt och vetemjöl. Håll degen så lös som möjligt.

2
Låt den jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

3
Dela degen i 6 delar. Platta ut dem till rundlar, cirka 15 cm i diameter. Pensla dem med ytterst lite olja.

4
Låt dem jäsa några minuter och grädda dem sedan i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.

5
Garnera varje pizza med delar av garnityret. Ät och njut.