Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 dl frysta ärter
  • 200 g färska eller frysta sockerärter
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1 bunt färsk körvel
  • 350 g tagliatelle
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde, 15 %
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk grönsaksfond
  • en nypa strösocker
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör eller margarin

Gör så här

1
Tina och skala räkorna. Tina frysta ärter. Ansa de färska sockerärterna och skär dem eller de frysta snett över i 3 cm breda bitar.

2
Finriv skalen på citron och lime. Pressa ur saften. Plocka av körvelbladen från stjälkarna.

3
Koka pastan i rikligt med saltat vatten och olja.

4
Vispa ihop äggulor, grädde, vatten och fond med 2 msk citron- och limesaft, socker, lite salt och peppar i en skål. Placera den över en kastrull med kokande vatten. Vispa medan såsen värms upp och blir krämig. Håll den varm under lock. Den får absolut inte koka för då skär (flockar) den sig. Smält matfettet i en kastrull och låt sockerärterna fräsa någon minut. Ta kastrullen från värmen.

5
Häll av vattnet från pastan när den är färdig. Blanda den i kastrullen med sockerärter och ärter. Lägg i räkor och körvelblad. Fördela blandningen på helst uppvärmda tallrikar. Häll sås över och strö på citron- och limeskal.