Du behöver

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl finstrimlad slätbladig persilja
  • raspat skal av 1-2 limefrukter
  • salt, kajennpeppar
  • 1 pkt (240 g) halvtinat viltskav eller renskav
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar
  • 1 grön squash i stavar
  • 6-8 syltlökar
  • 2 halvmånar mjukt tunnbröd
  • alfolie att svepa runt rullarna

Gör så här

1
Blanda såsen först, så att den får stå och dra en stund. Vänd ner persiljan i yoghurten, riv eller raspa limeskal och vänd ner det i såsen. Smaka av med salt och en dutt kajennpeppar.

2
Bryn viltskavet i lätt brynt smör i stekpanna på ganska hög värme. Salta och svartpeppra medan köttet får ta färg några minuter under omrörning. Tag upp och håll varmt.

3
Fräs så squashstavarna i smör, salta och peppra. Varva viltfräs, stekt squash och syltlök i rejäla strutar av tunnbröd. Strutarna håller formen bäst med stöd av alfolie. Ringla yoghurtsåsen på fyllningen.