Du behöver
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1/2 dl finstrimlad slätbladig persilja
- raspat skal av 1-2 limefrukter
- salt, kajennpeppar
- 1 pkt (240 g) halvtinat viltskav eller renskav
- smör att steka i
- salt, svartpeppar
- 1 grön squash i stavar
- 6-8 syltlökar
- 2 halvmånar mjukt tunnbröd
- alfolie att svepa runt rullarna
Gör så här
1
Blanda såsen först, så att den får stå och dra en stund. Vänd ner persiljan i yoghurten, riv eller raspa limeskal och vänd ner det i såsen. Smaka av med salt och en dutt kajennpeppar.
2
Bryn viltskavet i lätt brynt smör i stekpanna på ganska hög värme. Salta och svartpeppra medan köttet får ta färg några minuter under omrörning. Tag upp och håll varmt.
3
Fräs så squashstavarna i smör, salta och peppra. Varva viltfräs, stekt squash och syltlök i rejäla strutar av tunnbröd. Strutarna håller formen bäst med stöd av alfolie. Ringla yoghurtsåsen på fyllningen.