Du behöver

  • 500 g kycklingfilé

Marinad:

1 msk olja
0.5 msk japansk soja
0.5 msk ingefära färskriven
0.5 st vitlöksklyfta pressad
0.5 krm sambal oelek

Till stekning och pensling:

1.5 msk olja
0.5 tsk salt
2 st smördegsplattor djupfrysta

Sås:

2 dl crème fraîche gärna hälften lätt och hälften orginal
saft rivet skal och från 1
1.5 krm salt
0.5 st vitlöksklyfta pressad
1.5 krm sambal oelek

Gör så här

1
1. Skär filéerna på längden.

2
2. Blanda ihop marinaden och lägg i filéerna. Låt marinera i kylskåpet minst 4 timmar.

3
3. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Låt kycklingen kallna. Salta.

4
4. Halvtina smördegsplattorna i rumstemperatur ca 15 min. Dela plattorna och

5
kalvlka ut dem i till ca 15×15 cm stora bitar.

6
5. Lägg filéerna på diagonalen på smördegsplattorna och vik ihop till paket. Lägg paketen på bakplåtspappersklädd plåt med skarven neråt.

7
6. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Ställ såsen kallt.

8
Sätt ugnen på 225°C. Pensla kycklingpaketen med olja.

9
7. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

10
Servera med ris, sås och en blandad sallad.