Du behöver
- 300 g kräftstjärtar
- 1 dl plockad dill
- 1-2 msk god majonnäs
- 1-2 msk crème fraiche
- salt och nymalen svartpeppar
- 4 skivor formfranska
- smör
- 40 g sikrom
- 1 citron
- dillvippor
Gör så här
1
Krama vätskan ur kräftstjärtarna, hacka dem grovt. Hacka dillen. Blanda kräftstjärtarna, dillen, 1 matsked av majonnäsen och 1 matsked av crème fraichen. Kontrollera konsistensen och smaken, ibland är kräftorna väldigt torra och behöver mer vätska. Tillsätt då mer majonnäs eller crème fraiche efter konsistens och smak. Smaka av med salt och svartpeppar.
2
Stek formbrödet i lite smör. Fördela skagensmeten ovanpå och toppa med en klick sikrom.
3
Garnera med en citronklyfta och en dillvippa.