Du behöver

  • 2 aluminiumfolieark
  • 1/2 liten gul lök
  • 8-10 strömmingsfiléer
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1-2 krm chiliblandning
  • 2-3 msk hackad dill
  • 2 krm dillfrön
  • ca 1 dl krossade tomater med vitlökssmak
  • 4-6 potatisar med skal

Gör så här

1
Lägg foliearken plant. Skala och skiva löken tunt. Lägg lökskivorna mitt på folien.

2
Skölj strömmingsfiléerna och låt dem rinna av väl. Ta bort ryggfenan. Salta, krydda med lite nymald peppar och chiliblandning. Strö på hälften av den hackade dillen. Rulla ihop filéerna och placera dem på löken. Strö över resten av dillen, dillfrön och häll på krossade tomater.

3
Vik ihop foliearken väl, så att det blir täta paket.

4
Koka potatisen i lättsaltat vatten som vanligt. Placera

5
foliepaketen ovanpå potatisen i kastrullen när 10-12 minuter återstår av koktiden. Koka färdigt under lock.

6
Servera direkt med knäcke och råkostsallad.


Kommentar:
Att servera till: råkostsallad, knäckebröd.