Du behöver
- 4 stora ciabattabröd
- 2 burkar (à 400 g) kikärter
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk tahina (sesampasta)
- 2 msk olivolja
- 1 msk pressad saft av citron
- 2-3 msk vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
- 1 rödlök
- 4 tomater
- 150 g rucolasallad
Gör så här
1
Värm bröden i 100 grader, cirka 10 minuter.
2
Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Skala vitlöksklyftan. Mixa kikärter och vitlök med tahina, olivolja och citron i en matberedare eller med mixerstav. Späd med vatten till en lagom tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar.
3
Skala och skiva löken. Skölj och skiva tomaterna. Skölj salladen.
4
Klyv bröden och fyll med hummus och grönsaker.
5
Servera honungsmelon som dessert efter mackorna.