Du behöver

  • 4 stora ciabattabröd
  • 2 burkar (à 400 g) kikärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahina (sesampasta)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 2-3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 150 g rucolasallad

Gör så här

1
Värm bröden i 100 grader, cirka 10 minuter.

2
Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Skala vitlöksklyftan. Mixa kikärter och vitlök med tahina, olivolja och citron i en matberedare eller med mixerstav. Späd med vatten till en lagom tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar.

3
Skala och skiva löken. Skölj och skiva tomaterna. Skölj salladen.

4
Klyv bröden och fyll med hummus och grönsaker.

5
Servera honungsmelon som dessert efter mackorna.