Du behöver

  • 700 g räkor
  • 2 msk matolja
  • 1 st morot i bitar
  • 1 st gul lök skivad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 12 dl vatten
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 msk maizenaredning ljus
  • salt och vitpeppar
  • 1 st äpple skalat och fint tärnat
  • 2 msk olivolja
  • 1/2-1 tsk curry
  • 4 st salladslökar strimlade

Gör så här

1
Skala räkorna och spara skalen.

2
Hetta upp en stor kastrull med oljan i botten. Släng i skalen tillsammans med morötter och lök och fräs i en minut. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, vitpepparkorn och vatten. Koka upp och koka sakta i 20 minuter.

3
Sila över buljongen i en annan kastrull. Häll i grädden och låt soppan koka ihop i 10 minuter. Rör i redning, koka i en minut och smaka av med salt och peppar.

4
Fräs äppeltärningarna i olivoljan i en minut. Strö över curryn, lägg i salladslöken och fräs i ytterligare en minut. Rör ner räkorna i fräset.

5
Lägg lite curryfräs i varje tallrik och slå den heta soppan över.