Du behöver
- 700 g räkor
- 2 msk matolja
- 1 st morot i bitar
- 1 st gul lök skivad
- 1 msk tomatpuré
- 2 st lagerblad
- 10 st vitpepparkorn
- 12 dl vatten
- 2.5 dl mellangrädde
- 1 msk maizenaredning ljus
- salt och vitpeppar
- 1 st äpple skalat och fint tärnat
- 2 msk olivolja
- 1/2-1 tsk curry
- 4 st salladslökar strimlade
Gör så här
1
Skala räkorna och spara skalen.
2
Hetta upp en stor kastrull med oljan i botten. Släng i skalen tillsammans med morötter och lök och fräs i en minut. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, vitpepparkorn och vatten. Koka upp och koka sakta i 20 minuter.
3
Sila över buljongen i en annan kastrull. Häll i grädden och låt soppan koka ihop i 10 minuter. Rör i redning, koka i en minut och smaka av med salt och peppar.
4
Fräs äppeltärningarna i olivoljan i en minut. Strö över curryn, lägg i salladslöken och fräs i ytterligare en minut. Rör ner räkorna i fräset.
5
Lägg lite curryfräs i varje tallrik och slå den heta soppan över.