Du behöver

  • 1 (170 g) burk skalade räkor
  • eller 500 g räkor med skal
  • 2 (à 250 g) burkar musslor i vatten
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1 burk saffran och tomatcrème fraiche
  • 1 kg tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk socker
  • 2 (à 200 g) förpackningar färska lasagneplattor
  • 2 msk parmesanost

Gör så här

1
Låt räkor och musslor rinna av. Finhacka den halvtinade bladspenaten.

2
Blanda skaldjur, spenat och crème fraiche.

3
Mixa halverade tomater med basilika. Smaka av med salt, peppar och socker. Häll tomatsåsen i botten av en ugnsfast form med måtten 30 x 40 cm.

4
Skär lasagneplattorna i cirka 12 centimeter långa bitar. Klicka ut två-tre matskedar skaldjursröra på varje lasagne-platta och rulla samman till ett rör. Lägg alla rören tätt bredvid varandra i formen. Skiva lite stark ost över och låt baka i ugnen 30 minuter i 225 grader.