Du behöver
- 1 (170 g) burk skalade räkor
- eller 500 g räkor med skal
- 2 (à 250 g) burkar musslor i vatten
- 250 g fryst bladspenat
- 1 burk saffran och tomatcrème fraiche
- 1 kg tomater
- 1 kruka basilika
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 tsk socker
- 2 (à 200 g) förpackningar färska lasagneplattor
- 2 msk parmesanost
Gör så här
1
Låt räkor och musslor rinna av. Finhacka den halvtinade bladspenaten.
2
Blanda skaldjur, spenat och crème fraiche.
3
Mixa halverade tomater med basilika. Smaka av med salt, peppar och socker. Häll tomatsåsen i botten av en ugnsfast form med måtten 30 x 40 cm.
4
Skär lasagneplattorna i cirka 12 centimeter långa bitar. Klicka ut två-tre matskedar skaldjursröra på varje lasagne-platta och rulla samman till ett rör. Lägg alla rören tätt bredvid varandra i formen. Skiva lite stark ost över och låt baka i ugnen 30 minuter i 225 grader.