Du behöver

  • 2 st potatis stora

Fetaostkräm

50 g fetaost mager
1.5 dl kesella
tomater örtmarinerade soltorkade
1 st vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
basilikablad eller myntablad

Att servera till

råkostsallad med rårivna
rödbetor palsternacka,
morot vitkål och solrosfrön
apelsinklyfta
grovt bröd

Gör så här

1
Borsta potatisen noga. Stick i skalet några gånger med en gaffel, så att inte potatisen spricker vid tillagningen.

2
Placera potatisen på ett fat och baka på full effekt (850 W) 8-10 minuter. Vänd potatisen efter halva tiden. (I vanlig ugn, 225 grader, 50-60 minuter.)

3
Mosa fetaosten med en gaffel och blanda den med kesella. Strimla väl avrunna tomater och tillsätt dem. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.

4
Hacka till sist ett par matskedar basilika- eller myntablad och rör ner dem i fetaostkrämen. Spara några blad till garnering.

5
Servera potatisen med fetaostkrämen och en väl tilltagen råkostsallad som smaksatts med pressad apelsin. Bjud med bröd, glutenfritt vid celiaki.