Du behöver
- 400 g mangoldblad
- 1 st gul lök
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili t ex spansk peppar
- 1 msk olja
- 500 g köttfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 dl vatten
- 2 msk kalvfond koncentrerad
- 2 msk balsamvinäger
- 0.5 msk soja
- 14 st oliver svarta med kärnor
Gör så här
1
Skölj mangolden och skär bort den grova nerven på bladen. Strimla nerven och grovhacka de gröna bladen.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
3
Fräs de båda löksorterna och chilin i olja i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och det grova på mangolden och låt fräsa med några minuter. Krydda med salt och peppar.
4
Häll på vattnet och tillsätt fond, vinäger och soja. Låt puttra utan lock cirka 10 minuter. Rör ner de gröna mangoldbladen och låt puttra ytterligare några minuter. Strö över oliverna.
5
Servera köttfärsröran till nykokt pasta och körsbärstomater.
Tips: Servera köttfärsfräset med glutenfri pasta om du inte tål gluten.