Du behöver

  • 400 g mangoldblad
  • 1 st gul lök
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili t ex spansk peppar
  • 1 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond koncentrerad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk soja
  • 14 st oliver svarta med kärnor

Gör så här

1
Skölj mangolden och skär bort den grova nerven på bladen. Strimla nerven och grovhacka de gröna bladen.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin.

3
Fräs de båda löksorterna och chilin i olja i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och det grova på mangolden och låt fräsa med några minuter. Krydda med salt och peppar.

4
Häll på vattnet och tillsätt fond, vinäger och soja. Låt puttra utan lock cirka 10 minuter. Rör ner de gröna mangoldbladen och låt puttra ytterligare några minuter. Strö över oliverna.

5
Servera köttfärsröran till nykokt pasta och körsbärstomater.


Kommentar:
Tips: Servera köttfärsfräset med glutenfri pasta om du inte tål gluten.