Du behöver

  • 1 st lök medelstor gul
  • 1 bitar rotselleri (ca 50 g)
  • 1 st palsternacka liten
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 2 krm svartpeppar
  • nötfärs ca 400 g

Till stekning

margarin eller smör

Att servera till

grovt bröd
burk vita bönor i tomatsås
blandad sallad
grönsaksjuice som dryck

Gör så här

1
Skala och grovriv lök, rotselleri och palsternacka. Det går bra att använda matberedarens rivskiva eller den vassa kniven.

2
Tillsätt ägg, salt, chilipulver och svartpeppar. Blanda ner färsen.

3
Arbeta färsen smidig, men inte för länge för då blir den trådig. Forma färsen till runda biffar.

4
Stek biffarna, inte för många åt gången, i matfett, tills de fått fin färg och är genomstekta. Beräkna 3-4 minuter per sida.

5
Servera biffarna på rostat grovt bröd, till exempel Fazer God & Rund. Välj glutenfritt bröd vid celiaki. Lägg upp värmda vita bönor och en fräsch grönsallad. Ett glas iskall grönsaksjuice är gott till.