Du behöver

  • 2 msk smör
  • 2 pkt frysta potatistärningar 1 dl vatten
  • 3 st äpplen syrliga gröna
  • 2.5 tsk chili fintärnad
  • salt
  • persilja ev finhackad

Gör så här

Smält smöret i en traktörpanna. Häll i frysta eller halvtinade potatistärningar. Vänd tärningarna tills de börjar tina. Häll på vattnet och lägg på lock. Koka potatistärningarna knappt mjuka, cirka 5 minuter. Häll av vattnet om det inte redan ångat bort. Skölj och kärna ur äpplena, men skala dem inte. Skär dem i tärningar i storlek med potatisen. Vänd ner dem bland potatistärningarna tillsammans med chilin. Lägg lock på och låt stå 2-3 minuter så att äpplena mjuknar lite på potatisens eftervärme. Strö sparsamt med salt över vid servering, och strö på persilja om så önskas.