Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st röd chilifrukt
- 1 st kålrot ca 400 g
- 2.5 st palsternackor ca 300 g
- 1 bitar rotselleri ca 400 g
- 8 st morötter ca 200 g
- 3 dl fullkornsris
- 2 msk rapsolja
- 2 msk ingefära riven färsk
- 0.5 dl soja
- 2 msk honung
- 1 bitar vitkål ca 300 g
- salt
- gräslöksstrå
Gör så här
1
Hacka lök och chili fint. Tärna rotfrukterna. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2
Fräs alltsammans i oljan i en stor panna med hög kant utan att det tar färg i cirka 2 minuter. Tillsätt ingefära, soja och honung. Sänk värmen och lägg på ett lock.
3
Låt det hela småputtra i 7-8 minuter. Strimla vitkålen och lägg i den. Låt den gå med i pannan i 2-3 minuter.
4
Smaka av med salt och kanske mer soja. Garnera med gräslöken och servera med fullkornsriset.
Ät gärna ett äpple efter maten så mår du ännu bättre!