Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st kålrot ca 400 g
  • 2.5 st palsternackor ca 300 g
  • 1 bitar rotselleri ca 400 g
  • 8 st morötter ca 200 g
  • 3 dl fullkornsris
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ingefära riven färsk
  • 0.5 dl soja
  • 2 msk honung
  • 1 bitar vitkål ca 300 g
  • salt
  • gräslöksstrå

Gör så här

1
Hacka lök och chili fint. Tärna rotfrukterna. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2
Fräs alltsammans i oljan i en stor panna med hög kant utan att det tar färg i cirka 2 minuter. Tillsätt ingefära, soja och honung. Sänk värmen och lägg på ett lock.

3
Låt det hela småputtra i 7-8 minuter. Strimla vitkålen och lägg i den. Låt den gå med i pannan i 2-3 minuter.

4
Smaka av med salt och kanske mer soja. Garnera med gräslöken och servera med fullkornsriset.


Kommentar:
Ät gärna ett äpple efter maten så mår du ännu bättre!