Du behöver

  • 8 st salladslökar eller knipplökar
  • 10 skiva gravad lax (beroende på storlek)
  • 100 g champinjoner eller karljohansvamp
  • 1 msk olivolja
  • 8 st färskpotatisar kokta kalla
  • 1 kruka rucolasallad

Gör så här

1
Ansa lökarna och mikra eller koka dem 2-3 minuter, låt rinna av väl. Bottna 4 tallrikar med laxskivorna.

2
Halvera eller kvarta svampen, fräs den i oljan tillsammans med skivad potatis och avrunnen lök.

3
Strö rucola på laxen och fördela lök, svamp och potatis på portionerna. Strö på en aning grovsalt och drag lite svartpeppar över det hela.


Kommentar:
I rå fisk kan det finnas parasiter. Dessa förstörs vid kokning, stekning eller varmrökning men ej vid gravning. Frys därför fisk som ska serveras rå eller gravad 2-5 dygn så dör eventuella parasiter.