Du behöver
- 8 st salladslökar eller knipplökar
- 10 skiva gravad lax (beroende på storlek)
- 100 g champinjoner eller karljohansvamp
- 1 msk olivolja
- 8 st färskpotatisar kokta kalla
- 1 kruka rucolasallad
Gör så här
1
Ansa lökarna och mikra eller koka dem 2-3 minuter, låt rinna av väl. Bottna 4 tallrikar med laxskivorna.
2
Halvera eller kvarta svampen, fräs den i oljan tillsammans med skivad potatis och avrunnen lök.
3
Strö rucola på laxen och fördela lök, svamp och potatis på portionerna. Strö på en aning grovsalt och drag lite svartpeppar över det hela.
I rå fisk kan det finnas parasiter. Dessa förstörs vid kokning, stekning eller varmrökning men ej vid gravning. Frys därför fisk som ska serveras rå eller gravad 2-5 dygn så dör eventuella parasiter.