Du behöver
- 2 dl vatten
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl vetemjöl
- 3 st ägg
Fyllning
1 st vaniljkesella 250 g
1 l jordgubbar
florsocker att sikta över
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader. Koka upp vatten och smör. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
2
Lägg eller spritsa ut smeten som runda klickar på en papprad bakplåt.
3
Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Petit-chouerna är färdiga när de fått färg och är höga och lätta. Låt svalna på ett galler.
4
Skär av ett lock före servering. Lägg i lite vaniljkesella och några skivade jordgubbar. Lägg på locket och sikta florsocker över.
Överblivna, ofyllda petit-chouer går bra att frysa. Tina dem i ugnen, 175 grader i 3-5 minuter.
Ingår i meny Midsommarmat nr 24-25/2003