Du behöver
- 4 st kycklingbröst stora
- 0.5 msk pressad citronsaft
- 1/2-1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar grovmald
- 2 msk smör
Fyllning:
2 dl korngryn buljongkokta eller
bulgur
2 st schalottenlökar
2.5 st vitlöksklyftor
0.5 dl bladpersilja finhackad
0.5 dl korinter
0.5 dl valnötter gärna rostade
1 msk sardeller hackade
oliver eller 2 msk hackade sardellfyllda
1 st äggula
1 krm svartpeppar mald
buljong /vin
Sås:
2 dl vitt vin eller kalvfond
2 dl vispgrädde
1.5 dl oliver svarta utan kärnor
sardeller eventuellt
I år firas 700-årsminnet av den heliga Birgittas födelse, en berest kvinna som, liksom vi i dag, tog intryck av Italiens mat. Vi lät Birgittaåret inspirera till ett modernt sätt att laga mat som kan ha tilltalat en medeltidsflicka.