Du behöver
- 4 portioner fullkornsris
- vatten, salt
- 1 stor purjolök
- 250 g färska champinjoner
- 1 förpackning (ca 135 g)
- minimajs
- 1 msk olivolja
- 1/2-1 tsk curry
- 2 msk grovhackade
- cashewnötter
- 400 g skalade räkor
- eller ca 1 kg oskalade
- 1/2 tsk salt
- pepparmix
- Att servera till:
- soja
- matlagningsyoghurt
- klyftor av isbergssallad
- grovt bröd
Gör så här
1
1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
2
2. Skölj och strimla purjon. Ansa och skär champinjoner och minimajs i bitar.
3
3. Hetta upp oljan i en traktörpanna. Fräs purjo, champinjoner, minimajs och nötter.
4
4. Blanda ner alltsammans i det färdigkokta riset.
5
5. Tillsätt räkorna. Krydda.
6
6. Servera genast med soja, en klick matlagningsyoghurt, sallad och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Skölj purjolöken noga, den gömmer ofta lite jord mellan lagren.