Du behöver

  • 4 portioner fullkornsris
  • vatten, salt
  • 1 stor purjolök
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 förpackning (ca 135 g)
  • minimajs
  • 1 msk olivolja
  • 1/2-1 tsk curry
  • 2 msk grovhackade
  • cashewnötter
  • 400 g skalade räkor
  • eller ca 1 kg oskalade
  • 1/2 tsk salt
  • pepparmix
  • Att servera till:
  • soja
  • matlagningsyoghurt
  • klyftor av isbergssallad
  • grovt bröd

Gör så här

1
1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.

2
2. Skölj och strimla purjon. Ansa och skär champinjoner och minimajs i bitar.

3
3. Hetta upp oljan i en traktörpanna. Fräs purjo, champinjoner, minimajs och nötter.

4
4. Blanda ner alltsammans i det färdigkokta riset.

5
5. Tillsätt räkorna. Krydda.

6
6. Servera genast med soja, en klick matlagningsyoghurt, sallad och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.


Kommentar:
Skölj purjolöken noga, den gömmer ofta lite jord mellan lagren.