Du behöver
- 1 dl kesella
- 2 msk riven pepparrot
- 2 msk hackad persilja eller dill
- 1 krm salt
- 4 stora skivor gravad eller kallrökt lax
- (100-150 g)
- 250 g fryst bladspenat
- 500 g potatis
- norskt flatbröd
Gör så här
1
1. Blanda kesella med pepparrot, persilja eller dill och smaka av med salt. Klicka röran som en liten korv mitt på varje laxskiva. Rulla löst samman.
2
2. Värm spenaten med lite vatten i en kastrull. Salta och peppra. Koka potatis i halvor (går snabbare än att koka dem hela) och pressa dem.
3
3. Lägg upp spenat på var sin tallrik. Lägg laxrullarna ovanpå och lägg upp potatis bredvid. Dofta rödfärg på potatisen med paprikapulver.
Ät gärna norskt flatbröd till, eller hårt tunnbröd.
Tips! Tål du inte mjölkprodukter kan kesellan ersättas med 1/2 dl äkta majonnäs som smaksätts på samma sätt.