Du behöver

  • 1 dl kesella
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad persilja eller dill
  • 1 krm salt
  • 4 stora skivor gravad eller kallrökt lax
  • (100-150 g)
  • 250 g fryst bladspenat
  • 500 g potatis
  • norskt flatbröd

Gör så här

1
1. Blanda kesella med pepparrot, persilja eller dill och smaka av med salt. Klicka röran som en liten korv mitt på varje laxskiva. Rulla löst samman.

2
2. Värm spenaten med lite vatten i en kastrull. Salta och peppra. Koka potatis i halvor (går snabbare än att koka dem hela) och pressa dem.

3
3. Lägg upp spenat på var sin tallrik. Lägg laxrullarna ovanpå och lägg upp potatis bredvid. Dofta rödfärg på potatisen med paprikapulver.


Kommentar:
Ät gärna norskt flatbröd till, eller hårt tunnbröd.
Tips! Tål du inte mjölkprodukter kan kesellan ersättas med 1/2 dl äkta majonnäs som smaksätts på samma sätt.