Du behöver

  • 300 g strömmingsfilé
  • salt, kajennpeppar
  • raspat skal av 1-2
  • citroner
  • 1/2-1 dl rågmjöl
  • 1/2 msk smör
  • 1/2 msk (oliv)olja
  • Tsatsiki:
  • 1/2 gurka
  • 1 dl mini-crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk finstrimlad bladpersilja
  • Att servera till:
  • potatismos, hemlagat eller halvfabrikat

Gör så här

1
1. Vik ut fiskarna och strö salt och en aning kajenn i dem. Vik ihop och upprepa på utsidan. Blanda rasp av 1 citron med mjölet, vänd fiskarna i det. Stek på dryg medelvärme i en blandning av smör och olja cirka 4 minuter, vänd efter halva tiden.

2
2. Skala gurkbiten, halvera den och gröp ur kärnhuset med tesked. Skiva gurkköttet tunt.

3
3. Smaksätt crème fraiche med pressad vitlök, salt och peppar, vänd i persilja och gurka. Servera med välkryddat potatismos.


Kommentar:
Raspa citronskal med ciseleringsjärn, eller på finsidan av vanligt rivjärn.