Du behöver
- 300 g strömmingsfilé
- salt, kajennpeppar
- raspat skal av 1-2
- citroner
- 1/2-1 dl rågmjöl
- 1/2 msk smör
- 1/2 msk (oliv)olja
- Tsatsiki:
- 1/2 gurka
- 1 dl mini-crème fraiche
- 1 klyfta vitlök
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 3 msk finstrimlad bladpersilja
- Att servera till:
- potatismos, hemlagat eller halvfabrikat
Gör så här
1
1. Vik ut fiskarna och strö salt och en aning kajenn i dem. Vik ihop och upprepa på utsidan. Blanda rasp av 1 citron med mjölet, vänd fiskarna i det. Stek på dryg medelvärme i en blandning av smör och olja cirka 4 minuter, vänd efter halva tiden.
2
2. Skala gurkbiten, halvera den och gröp ur kärnhuset med tesked. Skiva gurkköttet tunt.
3
3. Smaksätt crème fraiche med pressad vitlök, salt och peppar, vänd i persilja och gurka. Servera med välkryddat potatismos.
Raspa citronskal med ciseleringsjärn, eller på finsidan av vanligt rivjärn.