Du behöver
- 4 prt potatismos hemlagat eller pulver
- 2.5 st morötter stora
- 1 st lök stor gul
- lövbiff ca 300 g
- 1.5 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 2.5 msk japansk soja
- 1 st vitlöksklyfta
Till gratinering:
2 msk riven ost
Gör så här
1
1. Laga potatismoset enligt anvisningen på förpackningen eller gör ett gott hemlagat mos.
2
2. Skala och hyvla morötterna tunt med potatis- eller rotfruktsskalare. Skala och hacka löken. Skär köttet i tunna strimlor.
3
3. Bryn köttet hastigt i lite olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet.
4
4. Fräs morot och lök i resten av oljan tills det mjuknar. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och häll på sojan. Pressa ned vitlöksklyftan. Rör om.
5
5. Flytta över alltihop till en ugnssäker stor form eller till portionsformar. Täck med potatismos och strö över lite riven ost.
6
6. Gratinera i 250 graders ugnsvärme, cirka 15 minuter tills rätten är genomvarm och ytan fått fin färg.
Tips! Den som inte tål mjölk kan ha mjölkfritt margarin eller olja till stekning och mos. Laga moset med Solhavre i stället. Uteslut osten vid gratineringen.