Du behöver

  • 4 prt potatismos hemlagat eller pulver
  • 2.5 st morötter stora
  • 1 st lök stor gul
  • lövbiff ca 300 g
  • 1.5 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2.5 msk japansk soja
  • 1 st vitlöksklyfta

Till gratinering:

2 msk riven ost

Gör så här

1
1. Laga potatismoset enligt anvisningen på förpackningen eller gör ett gott hemlagat mos.

2
2. Skala och hyvla morötterna tunt med potatis- eller rotfruktsskalare. Skala och hacka löken. Skär köttet i tunna strimlor.

3
3. Bryn köttet hastigt i lite olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet.

4
4. Fräs morot och lök i resten av oljan tills det mjuknar. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och häll på sojan. Pressa ned vitlöksklyftan. Rör om.

5
5. Flytta över alltihop till en ugnssäker stor form eller till portionsformar. Täck med potatismos och strö över lite riven ost.

6
6. Gratinera i 250 graders ugnsvärme, cirka 15 minuter tills rätten är genomvarm och ytan fått fin färg.


Kommentar:
Tips! Den som inte tål mjölk kan ha mjölkfritt margarin eller olja till stekning och mos. Laga moset med Solhavre i stället. Uteslut osten vid gratineringen.