Du behöver
- 4 fläskkotletter
- salt
- svartpeppar
- 1 msk smör eller margarin
- ca 4 tsk olivpasta (tapenade)
- 2 msk grovt riven parmesanost
- 1 burk (400 g) krossade
- tomater
- 8-10 svarta oliver
Gör så här
1
1. Skär bort fettranden på kotletterna. Salta och peppra.
2
2. Bryn kotletterna i matfettet tills de fått fin färg.
3
3. Ta upp dem ur pannan och lägg dem i en ugnssäker form.
4
4. Bred olivpasta på kotletterna och strö över riven ost. Låt de krossade tomaterna rinna av en stund i en sil. Lägg tomatkross och oliver runt köttet.
5
5. Placera formen mitt i ugnen i 225 grader, 10-15 minuter tills osten fått lite färg och kotletterna är genomstekta.
6
6. Bjud potatisklyftor, paprika, strimlad salladskål och knäckebröd till.
Tips! Vill du göra tapenade själv? Mixa cirka 100 g svarta oliver utan kärna med 2-3 sardeller, 1 msk kapris, 1 vitlöksklyfta och några matskedar olivolja till en smidig konsistens.