Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • ca 4 tsk olivpasta (tapenade)
  • 2 msk grovt riven parmesanost
  • 1 burk (400 g) krossade
  • tomater
  • 8-10 svarta oliver

Gör så här

1
1. Skär bort fettranden på kotletterna. Salta och peppra.

2
2. Bryn kotletterna i matfettet tills de fått fin färg.

3
3. Ta upp dem ur pannan och lägg dem i en ugnssäker form.

4
4. Bred olivpasta på kotletterna och strö över riven ost. Låt de krossade tomaterna rinna av en stund i en sil. Lägg tomatkross och oliver runt köttet.

5
5. Placera formen mitt i ugnen i 225 grader, 10-15 minuter tills osten fått lite färg och kotletterna är genomstekta.

6
6. Bjud potatisklyftor, paprika, strimlad salladskål och knäckebröd till.


Kommentar:
Tips! Vill du göra tapenade själv? Mixa cirka 100 g svarta oliver utan kärna med 2-3 sardeller, 1 msk kapris, 1 vitlöksklyfta och några matskedar olivolja till en smidig konsistens.