Du behöver

  • 1 burk, 250 g kesella
  • 1 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 4-5 potatisar, skalade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk matolja
  • 120 g löjrom
  • lite finhackad gräslök

Gör så här

1
1. Lägg kesellan i en bunke. Skölj citronen, riv det yttersta gula av skalet och lägg det i bunken. Dela citronen och pressa i cirka 3 msk citronsaft. Tillsätt salt och blanda.

2
2. Riv potatisen på grova sidan av rivjärnet och pressa ur vattnet. Blanda i salt och peppar.

3
3. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i klickar av riven potatis och platta ut till plättar. Stek dem cirka 3 min/sida.

4
4. Lägg upp på fat eller tallrikar. Gör fina löjromsägg med en sked och lägg på rårakorna. Garnera med gräslök och servera med citronkesellan.