Du behöver
- 1 burk, 250 g kesella
- 1 citron
- 1/2 tsk salt
- 4-5 potatisar, skalade
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 3 msk matolja
- 120 g löjrom
- lite finhackad gräslök
Gör så här
1
1. Lägg kesellan i en bunke. Skölj citronen, riv det yttersta gula av skalet och lägg det i bunken. Dela citronen och pressa i cirka 3 msk citronsaft. Tillsätt salt och blanda.
2
2. Riv potatisen på grova sidan av rivjärnet och pressa ur vattnet. Blanda i salt och peppar.
3
3. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i klickar av riven potatis och platta ut till plättar. Stek dem cirka 3 min/sida.
4
4. Lägg upp på fat eller tallrikar. Gör fina löjromsägg med en sked och lägg på rårakorna. Garnera med gräslök och servera med citronkesellan.