Du behöver

  • 0.5 dl vin torrt vitt
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 2.5 tsk fiskfond från flaska
  • 2.5 st pilgrimsmussla utan skal
  • kajennpeppar
  • schalottenlök (ca 50 g)
  • champinjoner (ca 50 g)
  • 1 st tomat
  • smör
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp vin, gräddsorter och fond i en liten gryta. Lägg i de frysta pilgrimsmusslorna. Låt småkoka i cirka sex minuter. Då är musslorna klara att tas upp.

2
Tinade musslor tar två minuter att tillaga. Låt såsen koka ihop till härligt krämig konsistens. Smaka av den med mer fond om så behövs och med en aning kajennpeppar. Skär grönsakerna i klyftor eller bitar och fräs dem hastigt i smöret. Salta och peppra. Lägg upp grönsakerna på het tallrik. Placera pilgrimsmusslorna ovanpå och häll såsen över rätten.