Du behöver

  • 600 g rensad, sköljd strömming
  • 1 tsk salt
  • ca 3 msk riven pepparrot
  • hackad dill
  • 1 msk vetemjöl
  • ca 2 1/2 dl grönsaksjuice
  • peppar

Gör så här

1
1. Lägg ut strömmingarna med skinnsidan ner och strö över hälften av saltet. Lägg en klick pepparrot och lite dill på varje.

2
2. Rulla ihop strömmingarna och lägg dem tätt tillsammans i en låg vid panna. Rör ut mjölet i lite av grönsaksjuicen och blanda med ytterligare cirka 2 dl. Tillsätt resten av saltet och lite nymald peppar.

3
3. Häll juicen över rullarna. Tillsätt eventuellt lite mer juice. (Hur mycket beror på pannans eller kastrullens storlek). Sjud strömmingen 8-10 minuter under lock på svag värme.

4
4. Strö hackad dill över – och servera med nykokt, pressad potatis och någon grönsak, till exempel broccoli eller haricots verts. Knäckebröd och ost är gott till.


Kommentar:
Överbliven strömming är god kall på smörgås.