Du behöver
- 600 g rensad, sköljd strömming
- 1 tsk salt
- ca 3 msk riven pepparrot
- hackad dill
- 1 msk vetemjöl
- ca 2 1/2 dl grönsaksjuice
- peppar
Gör så här
1
1. Lägg ut strömmingarna med skinnsidan ner och strö över hälften av saltet. Lägg en klick pepparrot och lite dill på varje.
2
2. Rulla ihop strömmingarna och lägg dem tätt tillsammans i en låg vid panna. Rör ut mjölet i lite av grönsaksjuicen och blanda med ytterligare cirka 2 dl. Tillsätt resten av saltet och lite nymald peppar.
3
3. Häll juicen över rullarna. Tillsätt eventuellt lite mer juice. (Hur mycket beror på pannans eller kastrullens storlek). Sjud strömmingen 8-10 minuter under lock på svag värme.
4
4. Strö hackad dill över – och servera med nykokt, pressad potatis och någon grönsak, till exempel broccoli eller haricots verts. Knäckebröd och ost är gott till.
Överbliven strömming är god kall på smörgås.