Du behöver
- 6 st morötter små
- 1 st palsternacka liten
- 1 st gul lök
- 2.5 st potatis
- 1 msk smör eller margarin
- salt
- pepparmix
- 0.5 st blomkål grönt, vitt eller lila
- vatten
- salt
Att servera till:
st ostsås (210 g)
100 g kalkonbröst rökt i skivor
brytbröd eller knäckebröd
Gör så här
1
1. Skala morötterna och de övriga rotsakerna. Dela palsternackan, skär löken i klyftor och dela potatisarna.
2
2. Smält matfettet i en traktörpanna och lägg ner alltsammans. Salta, peppra och lägg på lock. Låt rotsakerna fräsa på svag värme tills de är mjuka, 10-15 minuter.
3
3. Ansa och dela blomkålshalvan under tiden. Koka den i lättsaltat vatten cirka 10 minuter, tills den är lagom mjuk, men har lite spänst kvar.
4
4. Värm ostsåsen enligt anvisningen på förpackningen.
5
5. Servera grönsakerna direkt med såsen, några skivor kalkonbröst och bröd.