Du behöver
- 2 tsk curry
- 1 msk smör
- 3 dl basmatiris
- 6 dl vatten (inkl fiskbullsspad)
- 2 st fiskbullar burkar i buljong
- 2 dl skalade räkor
- 0.5 dl dill finklippt
- vitkålssallad
- 4 dl vitkål finhyvlad
- vatten salt
- 1 st paprika strimlad röd
- 1.5 krm kumminfrö
- 1 dl yoghurt
- 1.5 msk flytande honung
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Gör så här
1
1. Fräs curry och smör på medelvärme i riskastrullen någon minut.
2
2. Rör i riset och låt det fräsa ytterligare ett par minuter.
3
3. Tillsätt vätskan och saltet. Koka under tättslutande lock ca 15 minuter på svag värme.
4
4. Låt avrunna fiskbullar bli heta överst i riskoket, 5 minuter under lock.
5
5. Vänd ner bullar, räkor och dill omedelbart före servering.
6
6. Slaka vitkål och paprika i tur och ordning ca 1 minut i kokande saltat vatten. Fiska upp med hålslev och låt rinna av.
7
7. Blanda vitkålen med lätt krossade kumminfrön och paprika.
8
8. Smaksätt yoghurt med honung, salt och peppar. Vänd ner i salladen.