Du behöver

  • 2 tsk curry
  • 1 msk smör
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten (inkl fiskbullsspad)
  • 2 st fiskbullar burkar i buljong
  • 2 dl skalade räkor
  • 0.5 dl dill finklippt
  • vitkålssallad
  • 4 dl vitkål finhyvlad
  • vatten salt
  • 1 st paprika strimlad röd
  • 1.5 krm kumminfrö
  • 1 dl yoghurt
  • 1.5 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
1. Fräs curry och smör på medelvärme i riskastrullen någon minut.

2
2. Rör i riset och låt det fräsa ytterligare ett par minuter.

3
3. Tillsätt vätskan och saltet. Koka under tättslutande lock ca 15 minuter på svag värme.

4
4. Låt avrunna fiskbullar bli heta överst i riskoket, 5 minuter under lock.

5
5. Vänd ner bullar, räkor och dill omedelbart före servering.

6
6. Slaka vitkål och paprika i tur och ordning ca 1 minut i kokande saltat vatten. Fiska upp med hålslev och låt rinna av.

7
7. Blanda vitkålen med lätt krossade kumminfrön och paprika.

8
8. Smaksätt yoghurt med honung, salt och peppar. Vänd ner i salladen.