Du behöver

  • 1 blomkålshuvud, ca 600 g
  • 3 rädisor
  • 1 huvud grönsallad
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 2 tsk sherryvinäger (el röd)
  • 1 tsk grönsaksfond

Gör så här

1
Dela blomkålshuvudet i småbuketter. Ta med de gröna blad som är fina. Lägg buketter och blad i kokande, lättsaltat vatten och koka dem knappt mjuka, 5-8 minuter. Häll bort vattnet och spola av under kallvattenkranen så att kokningen avstannar och kålen svalnar. Låt rinna av väl.

2
Skaka samman olja, senap, vinäger och fond till en dressing. Häll den över kålen.

3
Kålen kan göras färdig i god tid och förvaras i kylskåpet.

4
Lägg väl sköljda salladsblad på tallrikar. Fördela kålen och strö hackade rädisor över.