Du behöver
- 1 blomkålshuvud, ca 600 g
- 3 rädisor
- 1 huvud grönsallad
- Dressing:
- 2 msk olivolja extra virgin
- 1/2 tsk fransk senap
- 2 tsk sherryvinäger (el röd)
- 1 tsk grönsaksfond
Gör så här
1
Dela blomkålshuvudet i småbuketter. Ta med de gröna blad som är fina. Lägg buketter och blad i kokande, lättsaltat vatten och koka dem knappt mjuka, 5-8 minuter. Häll bort vattnet och spola av under kallvattenkranen så att kokningen avstannar och kålen svalnar. Låt rinna av väl.
2
Skaka samman olja, senap, vinäger och fond till en dressing. Häll den över kålen.
3
Kålen kan göras färdig i god tid och förvaras i kylskåpet.
4
Lägg väl sköljda salladsblad på tallrikar. Fördela kålen och strö hackade rädisor över.