Du behöver

  • 4 dl yoghurt
  • 2 msk timjan hackad
  • kajennpeppar
  • 4 cl vermouth torr
  • citron rivet skal av 1
  • salt och peppar
  • 1 st fasan ca 1 kg
  • smör

Sås:

5 dl viltbuljongtärning
1/1-1 dl madeira
1 msk arrowrot
salt och peppar
25 g smör

Rotfrukts- och svamppytt:

3 st morötter
3 st palsternackor
1 l blandsvamp (karljohan, kantarell och shiitake)
smör
salt och peppar

Gör så här

1
Blanda samman ingredienserna till yoghurtmarinaden. Skölj fasanen och torka den. Dela den i mindre bitar som med en kyckling. Lägg ner fasanbitarna i marinaden och ställ den kallt över natten. Ta upp fasanen och skrapa av marinaden. Smält smör i en gjutjärnsgryta. Bryn fasanbitarna runt om

2
några minuter. Häll i viltbuljong och madeira. Låt fasanen bräsera under lock tills köttet är mört och genomkokt. Ta upp fasanen och täck den med folie. Låt såsen koka ihop några minuter utan lock. Red såsen med arrowrot utrört i lite vatten. Klicka ner smöret och vispa mellan varven. Smaka av och krydda.

3
Skär fasanbröstet i skivor och servera på en bädd av rotfruktspytt.

4
Ringla över såsen.

5

6
Rotfrukts- och svamppytt:

7
Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar. Rensa och dela svampen i mindre delar. Fräs rotfrukterna och svampen i smör tills de fått fin färg och mjuknat. Krydda.