Du behöver

  • Marinad:
  • 1 dl yoghurt
  • 1/2 tsk kummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk kajenn- eller chilipeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • Övriga ingredienser:
  • 500 g skinkstek, skuren i grova tärningar
  • olja
  • 4 paprikor, gärna i flera färger, skurna i grova bitar
  • 4 ananasringar, skurna i grova bitar
  • 2 bananer, skurna i grova bitar
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl yoghurt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm chilipulver
  • Paprikaris:
  • olja
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 paprika, skuren i tärningar (eller gärna flera mindre bitar paprika i olika färger)
  • 2 dl långkornigt ris
  • 4-6 dl grönsaksbuljong (tärning)

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Låt stå över natten eller i alla fall några timmar i kylskåpet. Grilla köttbitarna i grillpanna 4-5 minuter. Grilla paprikabitarna. Låt ananas och banan vara som de är. Trä upp av alla ingredienser på spett. Eller häll allt i en karott.

2

3
Yoghurtsås:

4
Blanda ingredienserna.

5

6
Paprikaris:

7
Hetta upp oljan och fräs lök, paprika och ris. Häll på buljongen och låt sjuda under tättslutande lock den tid som står angiven på risförpackningen.