Du behöver
- Marinad:
- 1 dl yoghurt
- 1/2 tsk kummin
- 1 tsk koriander
- 1 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk ingefära
- 1 tsk kardemumma
- 1/2 tsk kajenn- eller chilipeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1-1 1/2 tsk salt
- 1 msk pressad citron
- 1 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- Övriga ingredienser:
- 500 g skinkstek, skuren i grova tärningar
- olja
- 4 paprikor, gärna i flera färger, skurna i grova bitar
- 4 ananasringar, skurna i grova bitar
- 2 bananer, skurna i grova bitar
- Yoghurtsås:
- 2 dl yoghurt
- 2 krm svartpeppar
- 2 krm chilipulver
- Paprikaris:
- olja
- 1 liten gul lök, hackad
- 1 paprika, skuren i tärningar (eller gärna flera mindre bitar paprika i olika färger)
- 2 dl långkornigt ris
- 4-6 dl grönsaksbuljong (tärning)
Gör så här
1
Rör ihop ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Låt stå över natten eller i alla fall några timmar i kylskåpet. Grilla köttbitarna i grillpanna 4-5 minuter. Grilla paprikabitarna. Låt ananas och banan vara som de är. Trä upp av alla ingredienser på spett. Eller häll allt i en karott.
2
3
Yoghurtsås:
4
Blanda ingredienserna.
5
6
Paprikaris:
7
Hetta upp oljan och fräs lök, paprika och ris. Häll på buljongen och låt sjuda under tättslutande lock den tid som står angiven på risförpackningen.