Du behöver

  • aubergine (eller 4 färskpotatisar)
  • squash ca 150 g
  • 1 st bifftomat eller 2 vanliga tomater
  • 1 st grön paprika
  • 1 msk olja
  • 3 st timjan kvistar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 st Quornfärs
  • 2 tsk olja
  • soja ev. kinesisk
  • 4 st mjuka tortillabröd eller mjukt tunnbröd

Gör så här

1
1. Skölj aubergine (eller borsta potatisar), squash, tomat och urkärnad paprika. Skär allt i grova bitar eller halva skivor.

2
2. Fräs grönsakerna, utom tomaterna, i olja i en traktörpanna eller stekpanna i 3 minuter. Tillsätt tomater, timjan, salt och peppar. Sjud under lock 5-8 minuter.

3
3. Fräs under tiden quornfärsen varm i en panna med olja. Smaka eventuellt av med soja.

4
4. Vänd tortillabröden ett ögonblick i en het stekpanna med några droppar olja tills bröden mjuknat och fått lite färg. Gör klämmor med ratatouille och quorn inuti.


Kommentar:
Tips: Quornfärsen kan bytas mot färs av nöt, lamm eller älg, för den som vill äta kött.