Du behöver
- aubergine (eller 4 färskpotatisar)
- squash ca 150 g
- 1 st bifftomat eller 2 vanliga tomater
- 1 st grön paprika
- 1 msk olja
- 3 st timjan kvistar
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 st Quornfärs
- 2 tsk olja
- soja ev. kinesisk
- 4 st mjuka tortillabröd eller mjukt tunnbröd
Gör så här
1
1. Skölj aubergine (eller borsta potatisar), squash, tomat och urkärnad paprika. Skär allt i grova bitar eller halva skivor.
2
2. Fräs grönsakerna, utom tomaterna, i olja i en traktörpanna eller stekpanna i 3 minuter. Tillsätt tomater, timjan, salt och peppar. Sjud under lock 5-8 minuter.
3
3. Fräs under tiden quornfärsen varm i en panna med olja. Smaka eventuellt av med soja.
4
4. Vänd tortillabröden ett ögonblick i en het stekpanna med några droppar olja tills bröden mjuknat och fått lite färg. Gör klämmor med ratatouille och quorn inuti.
Tips: Quornfärsen kan bytas mot färs av nöt, lamm eller älg, för den som vill äta kött.