Du behöver

  • sparris vit eller grön
  • 1.5 tsk salt per liter vatten
  • 1 st sockerbit

Gör så här

1
Vit sparris måste skalas. Lägg varje stång på bänken, skala från knoppen och neråt runt om med potatisskalare.

2
Bryt bort träig bas från båda färgtyperna: Greppa basen i ena nypan och nedanför knoppen i andra. Brytpunkten är där det börjar bli träigt, det träiga är inget att ha.

3
Knyt samman stängerna med krympt bomullssnöre och lägg i kokande saltat vatten med sockerbit. Låt sjuda på svag värme, 20-45 minuter, beroende på när de skördats och hur tjocka de är. Känn med sticka efter när stängerna är lagom mjuka.

4
Tag upp med hålslev och servera genast med grovriven parmesanost, hollandässås eller skirat smör med valnötshack och lufttorkad skinka. Eller som tillbehör till kokt eller grillad fisk med fet sås.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows