Du behöver

  • 550 g rödspätta

Panering:

1 st ägg
0.5 st mandelspån à 50 g
ströbröd ca 1 dl
ost ca 1 dl riven
0.5 tsk salt
2 krm pepparmix

Till stekning:

smör margarin eller olja

Att servera till:

potatis
crème fraîche
sockerärter med chili, eller romsås

Gör så här

1
1. Skölj och torka fiskfiléerna.

2
2. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa det helt lätt.

3
3. Krossa mandelspånen i en mortel. Blanda mandelspån, ströbröd och ost i en djup tallrik. Smaksätt med salt och peppar.

4
4. Doppa fisken först i ägget och sedan i paneringen.

5
Låt fisken ligga en liten stund, så att paneringen stabiliserar sig, innan du påbörjar stekningen.

6
5. Stek några filéer åt gången i brynt matfett på svag värme. Beräkna 2-3 minuter på var sida tills fisken är genomstekt och har fått fin färg.

7
6. Bjud fisken nystekt med dillrullad potatis, sockerärter och en klick crème fraîche eller romsås.