Du behöver

  • tagliatelle spaghetti eller annan pastasort
  • 4 st lövbiff 350-400 g
  • 1.5 msk margarin eller smör
  • 2 st lökar hackade gula
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 4.5 dl mjölk
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2.5 msk dijonsenap osötad
  • 0.5 dl syltlök
  • 1.5 tsk rosépeppar krossad
  • hackad persilja

Gör så här

1
1. Sätt vatten till pasta på kokning. Lägg sedan i pastan och beräkna koktiden enligt rekommendation på förpackningen.

2
2. Skär biffarna i strimlor och bryn dem lätt i lite matfett. Ta upp köttet så länge.

3
3. Fräs löken glansig i stekpanna. Pudra över mjöl och rör om.

4
4. Blanda i lite mjölk i taget, koka upp och sjud till lagom såskonsistens. Smaka av med salt och senap.

5
5. Rör i syltlök. Späd eventuellt med lite mera mjölk om det behövs. Blanda i det lätt brynta köttet.

6
6. Häll såsen över den kokta, avrunna pastan – eller sätt fram såsen för sig, strödd med krossad rosépeppar och persilja. Nu kan var och en själv ta för sig av såsen till pastan.