Du behöver

  • Till kryddlagen:
  • 5 dl vatten
  • 1 stor bit torkat pomeransskal
  • 5 st stjärnanis
  • 3 st kanelstänger
  • 15 st hela kryddnejlikor
  • Till glöggen:
  • 1 sats kryddlag
  • 1 flaska (0,75 l) rödvin
  • 2 dl socker
  • ev brännvin eller konjak
  • hela kryddor t ex kanelstång, hela nejlikor eller stjärnanisar

Gör så här

1
Kryddlagen:

2
Häll vattnet i en kastrull och tillsätt kryddorna, koka upp och sänk värmen. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter. Sila av kryddorna. Låt kryddlagen svalna.

3
Glöggen:

4
Blanda kryddlagen med rödvin och socker. Rör tills sockret löst sig. Spetsa ev med lite konjak eller brännvin om du önskar en starkare och fylligare glögg. Värm med hela kryddor utan att koka strax före servering.


Kommentar:
Servera Hus & Hems anisglögg med hyvlade pepparkakor och ostkräm. Se länkarna.